Rawfood er basert på prinsippet om å bevare maten i sin opprinnelige rå tilstand, med minimal prosessering, uten bruk av kunstige tilsetningstoffer eller andre stoffer som ikke finnes i naturen.

Dette gjør at matens enzymer og fytonæringstoffer beholdes intakte, hvor de ellers ville blitt ødelagt ved oppvarming. Rawfood gir en synergistisk virkning som på sikt kan optimalisere genuttrykket og dramatisk forbedre immunforsvaret og generell velvære.

Magnus Angeltveit Kjølen er utdannet ernæringsfysiolog, og en av norges første pionerer innen rawfood og levende mat.
Han begynte med rawfood for å forbedre sin egen helse, og har høstet mange positive helsegevinster som følge av dette kostholdet. Han har holdt en rekke kurs i både rawfood, detox og sjokolade, og er fast rawfood-kokk og foredragsholder i disse temaene ved den populære Elysion Retreat (www.elysion.org).

Han har også hatt et ernæringsfaglig samarbeid med Dr. Christian Darling, som mottok Frtt Helsevalg’s Brobyggerpris i 2010 for sitt fokus på rawfood som komplementærmedisinsk behandling for å optimalisere immunforsvaret. Magnus er en av svært få som underviser i lavkarbo rawfood i Norge, og har over 7 års erfaring med flere varianter av rawfood-kostholdet.

Dette er en unik mulighet til både å få et solid fagteoretisk grunnlag for å forstå hvorfor lavkarbo rawfood gir slike helsefordeler, samt å lære noen av de mest populære, enkle og smakfulle rettene som for mange rawfoodister utgjør kjernen av kostholdet. Ikke bli overrasket om du får lyst til å starte din egen rawfood kafé etter å ha vært på dette kurset. ;)

Siden rawfood beholder maten fersk vil denne maten kunne øke kroppens antioksidant- og hydreringsnivå, som beskytter mot betennelser. Kroniske betennelser ligger til grunn for de fleste av dagens livsstilssykdommer, og her kan rawfood i stor grad virke forebyggende. Rawfood blir mer og mer populært i USA, både blant kjendiser som Woody Harrelson og Demi Moore, og folk flest.

Kurset finner sted på det sentrale Spa- og massasjesenteret Makia, som ligger like ved Majorstua T-bane:
http://www.makia.no/kontakt-oss/

Påmelding gjøres her:
http://www.makia.no/product/raw-food-kurs-hos-makia

KURSPROGRAM:

1. time – Introduksjon og orientering. Utdeling av oppskrifthefter. Magnus forteller om sine erfaringer. Powerpoint-presentasjon om bakgrunn, vitenskap og helsefordeler ved et lavkarbo rawfood kosthold.

2. time – Demonstrasjon av en smakfull mandelmelk og sjokoladesmoothie som gir langvarig stabil energi, og støtter kroppens utrensning. Informasjon om ingrediensene, og mulige variasjoner. Smaksprøver til alle.

3. time – Matlagingsdemo av en nydelig superfood-salat med gojidressing. Orientering om de fem grunnleggende prinsippene bak en vellykket dressing. Matservering og spørsmål.

4. time – Demonstrasjon av hvordan man lager dehydrert rawfood brød, samt to ulike pålegg: Oliventapenade og melkefri “nøtteost”. Alle får smaksprøver av brød med begge typer pålegg. Det blir tid for spørsmål til slutt, og utdeling av hemmelige overraskelsesposer med eksklusive tilbud og flere deilige smaksprøver. ;-)