Project Description

terapier

Polaritetsterapi – er en helhetlig behandlingsform som både kan benyttes mot kroniske og akutte lidelser, og for å forebygge sykdom. Terapien bygger på fire hoveddeler: behandlingsteknikker, øvelser, kosthold og selvutvikling. Polaritetsterapi er en unik behandlingsform som gjenoppretter den naturlige balansen i energisystemet vårt. Terapiformen har som formål å løsne fastlåste strukturer og helbrede kropp og sinn. Positiv reprogrammering av tanker og holdninger kan være et resultat av behandlingen. Denne formen for terapi kan blant annet brukes ved hodepine, ryggsmerter, nevrologiske og psykiske problemer, tretthet og allergiplager.

Under en polaritetsbehandling bruker terapeuten ulike teknikker med hendene sine for å stimulere og balansere energien i kroppen. Terapeuten arbeider med reflekser og ulike trykkpunkter over hele kroppen.

Kraniosakralterapi (Craniosacral therapy) – behandler forstyrrelser i kretsløpet som hjerne- og ryggmargsvæsken beveger seg i (det kraniosakrale systemet). Hindringer og begrensninger i dette kretsløpet kan spre seg til resten av kroppen som kan føre til mange helseproblemer og påvirke vår helse og velvære. Ved hjelp av lett hudberøring, kan denne terapien løsne opp dette. Denne formen for terapi kan blant annet brukes ved hodepine, ryggsmerter, nevrologiske og psykiske problemer, tretthet, søvnproblemer.

Stanley Rosenberg Teknikk ALT (FMI- Facial Myofascial Intergration) – bruker bindevevsteknikk og gir en dyp men samtidig skånsom form for bindevevsmassasje. Behandlingen begynner med en gjennomgang av huden og det underliggende bindevevet. Deretter arbeides det i dybden med musklene i ansiktet, hodebunnen, halsen, nakken og den øverste delen av skuldrene. Ved å frigjøre opphopet stress fra huden og musklene, kan ansiktet få et mer avslappet uttrykk. Det kan også bidra til å gjøre huden mer elastisk, musklene mer spenstige og ansiktsuttrykket mer imøtekommende.

Når man får en ALT-behandling aktiveres 5. og 7. kranienerve, som er viktige for ansiktsuttrykket og mimikken. I tillegg kan man merke en effekt i hele kroppen og få en følelse av ro og avspenning. Denne formen for terapi kan også hjelpe mot kjevespenninger og andre problemer med kjeven og bittet, hodepine, bedret åndedrettsfunksjon, bihuleplager, stress, ansiktslammelser, plager etter tannregulering og operasjoner i munnen.

Access Bars – det er 32 energibaner (bars = bjelker) gjennom og rundt hodet som er koblet til ulike aspekter i livet. I disse banene ligger det lagret tillærte mønstre som kan blokkerer positiv energi og selvrealisering. Behandlingen går ut på å berøre de ulike punktene knyttet til energibanene. Den lagrede energien begynner å løses opp og det gir oss muligheten til å slippe taket i gamle mønstre. Hvordan oppleves en bars-behandling? På fysisk plan som en lett hodemassasje. Ofte kan mottakeren føle en frigjørelse og forandring i huden eller kroppen.