PeLoHa Massasje

Rop fra dypet av hjertet

Hver og en av oss har vår egen naturlige, indre rytme og visdom, som hjelper oss til å treffe riktige avgjørelser i livet i samklang med våre dypeste ønsker og behov.  Men det som ofte skjer, er at denne visdommen av en eller annen grunn helt umerkelig har blitt skjult gjennom mange år, undervurdert eller ignorert.  Budskapet til PeLoHa massasje er bl.a. en påminnelse om vårt livs virkelige natur – som er: Peace- fred, Love – kjærlighet, Harmony – harmoni.

Gjennom massasje til helse

 Alt startet da australieren Alan Earle, som har utviklet metoden, ble alvorlig syk. En av legene fikk ham til å forstå at man ofte kan eliminere smerter gjennom berøring.  Alan begynte å benytte seg av forskjellige massasjer, og etter en viss tid ble tilstanden hans bedre. Han hadde ikke bare mottatt diverse massasjer og testet hvilke teknikker som virket best på kroppen, men han begynte også å lære seg forskjellige massasjer og teknikker.

 PeLoHa massasjen, som ble oppfunnet av Earle, har vært utviklet gjennom 25 år og er resultatet av hans undersøkelser, egne erfaringer og informasjon fra de menneskene som ble massert av ham.  Denne metoden kombinerer mange teknikker fra hele verden, bl.a. inneholder den elementer fra klassisk og polynesisk massasje, Bowen-teknikken, refleksologi, polaritetsterapi, krystallterapi, akupressur, Reiki o.a.

Livsenergi

 PeLoHa er en energetisk massasje.  Hva betyr det? Vel, selv om vi ikke kan se det med øynene, er det i alle levende organismer sirkulerende energi som stimulerer prosesser.  Dagens vitenskap bekrefter dette.  Kineserne kaller denne energien Qi, inderne Prana, polyneserne Mana, osv.  I hver kultur finnes det teknikker som forsterker denne energien.

 Et menneske er et energetisk vesen og fri, flytende og harmonisk energisirkulasjon er en betingelse for at kroppens fungerer optimalt og man opprettholder en god helse.  I alternativ behandling blir forstyrrelser i energisirkulasjonen ansett som årsak til sykdommer.  Slike forstyrrelser kan fremfor alt fremkalles av stress, overanstrengelse, sterke emosjoner eller mangel på fysisk aktivitet.    Da oppstår det energetiske blokkeringer som kan forvandles til fysiske lidelser eller til og med sykdommer, hvis disse ikke blir fjernet.  Meningen med PeLoHa er å gjenopprette energisirkulasjonen i kroppen og å forsterke hele den energetiske strukturen.

De energetiske blokkeringene oppstår oftest i leddene, og derfor har massøren særlig fokus på leddene og fører bevisst helende energi dit (ifølge regelen om at energien følger oppmerksomheten).

 

Massasje full av lys

 Arbeid med energi er i PeLoHa massasje forsterket med visualisering av farger – rosa, blå, gull og hvitt lys. Det er fargene, som har i mange kulturer i hele verden vært ansett som helende farger. Men i den rasjonaliserten Vestkulturen vil man ofte ikke tro at fargene kan påvirke på helse, mens gamle kulturer i Egypt, Hellas, Kina, Tibet, og kulturen av de amerikanske indianerne hadde mye kontakt med menneskets kroppen.

 Det var også intuitiv vitenskap om virkning av farger, som var et viktig element. For eksempel oldtidens egyptere har bygget templer, hvor de behandlet med lys og farge, de har også bygget spesielle kamrer, fylt med blå, lilla og rosa. Denne subtille fargekombinasjon skulle gjøre det lettere å forbinde seg energetisk med gudommelige universums ånd.

Sensitiv kraft

PeLoHa er svært sensitiv, men en veldig sterkt virkende behandling.  Massasjen varer ca. 45-50 minutter.  Milde, rytmiske teknikker løsner dypt og gir avspenning på fysisk, psykisk og spirituelt nivå.  Når pasienten ligger på ryggen eller på magen, blir alle muskler og ledd massert etter hverandre.

 Behandlingen inneholder også ansikts- og hudmassasje direkte på huden, da brukes små mengder av varm olje, f.eks. fra mandler, oliven eller solsikke.  Under massasjen passer massøren på at intime deler av pasienten er tildekket hele tiden og at han eller hun føler seg komfortable gjennom hele massasjen. Rolig, avspennende musikk supplerer behandlingen, som blir foretatt i rytmisk samklang med musikken.

PeLoHa kan forandre den måten vi ser på kroppen vår – vi begynner å akseptere det vi kanskje tenker ikke er helt ”perfekt”.   Dette kan være viktig særlig for personer som er frustrert over eller misfornøyd med utseendet sitt.

PeLoHa uten begrensninger

 En viktig fordel PeLoHa massasjen har, er at det ikke finnes noen kontraindikasjoner for å anvende den. Det er en fantastisk metode for personer i alle aldre – barn, ungdom, voksne og eldre. Også gravide kvinner kan bruke PeLoHa massasjen. Sykdommer, selv de mest alvorlige, eller rekonvalesens etter operasjon, er heller ingen kontraindikasjon.

 Hvis fysisk berøring ikke er mulig, for eksempel hvis en person har hudproblemer eller befinner seg i en alvorlig tilstand, kan man foreta en energetisk massasje uten å berøre kroppen i det hele tatt. PeLoHa er også en veldig god massasje for handicappede. Den kan særlig anbefales for pasienter hvis tilstand krever delikat behandling, og for følsomme personer som av en eller annen grunn skammer seg over sitt utseende. Den anbefales også for personer som ønsker å bli venne seg til berøring i en trygg atmosfære og ønsker å oppleve fred, indre harmoni og stillhet.

Rop fra dypet av hjertet

Alan Earle og hans kone, Mary, som sammen har utviklet PeLoHa massasjen, ga avkall på alt de eide og reiser rundt i verden for å dele sin kunnskap om livet og kjærlighet med andre mennesker.  Deres intensjon er at hvert menneske på jorden skal  leve i fred, kjærlighet og harmoni.  De har en dyp tro på at dette er mulig, men hvert menneske må begynne med seg selv, for ”i dette øyeblikk, gjennom våre tanker, våre ord og våre gjerninger, skaper vi himmelen på jorden.”

Vel, la oss skape Peace, Love, Harmony