Torsdager kl. 19-21 på Zen House fra 8. oktober til desember.

Dette vil gi deg en opplevelse av Hawaiisk kultur og Hula. Du får en grundig innføring i bevegelsene og chantingen i huladansen slik at du kan få lyst til å fortsette å danse, synge og utvikle glede over og innsikt i dansen, Hawaii og vårt samspill!

“Hula er Hawaii. Hula dansen er historien til landet vårt.
Hula er en historie i seg selv når den er gjort på riktig måte.
Og hula er for meg, selve livets fundament. Den lærer oss hvordan vi skal
leve, respektere og dele. Hula er, for meg, evnen til å skape
mine indre følelser og ingen andres.”

George Na’ope fra boken ” Voices of Wisdom, hawaiian elders speak”.

Hula er livserfaring og menneskekunnskap nedfelt i legender og historier som holdes levende gjennom rituelle sanger og danser. Dansen springer ut av hawaiiernes nære tilknytning til naturen. Hula dansen er en fantastisk måte å koordinere kropp og sinn på.

I sin enkle og rene form lærer den oss å sentrere hode og hofter, hender og føtter mellom himmel og jord!

På dette kurs i Hula lærer du,

 både nye og tradisjonelle danser, kultur-historie, sanger og chanter med fortellinger og prinsipper du kan finne gjenkjennelse i. Du får lære med Norges ekspert på Hula. Anne-Kristine har danset Hula siden 1993 på Hawaii.

Anne-Kristine Tischendorf “Jeg har alltid vært opptatt av livet, mennesker og det som beveger oss. Det var i ’91 begynte jeg å studere den hawaiiske healingstradisjon. Ved siden av at teknikkene var imponerende effektive føltes kunnskapen både vis og forståelig. Dette arbeidet er derfor blitt særlig viktig på min livsvei. Takk til Serge Kahili King og Susan Pa’iniu Floyd for essensen av min kunnskap i Huna og lomilomi massasje og takk til min læremester i hula dans, Kumu Kawaikapuokalani Hewett.”

Opprinnelig utdannet danser og koreograf i ny danseutvikling i Amsterdam, har Anne-Kristine studert Huna sjamanisme og Hula dans på ved Aloha International siden 1993. Hun bodde flere år i København og studerte Gensidig Terapi og kroppsterapeutiske verktøy. I 2000 startet hun Aloha Senteret for formidling av hawaiiske healing teknikker. Hun har også en bachelor i sosialt arbeid og master i internasjonal helse og velferdspolitikk og jobber til daglig med sosialt arbeid.
www.alohasenteret.no

Praktisk:
Sted og tid: Zen House, Sporveisgaten 20. Torsdager kl. 19-21
Pris: 300,- for hele kveld (120 min).
Påmelding til MAKIA:
e-post: chris@makia.no
tlf: 21 380 44

Siden Hula er nytt for mange så tilbyr vi muligheten for å prøvetime (drop in) for kr 300.
Da kan du delta både på innledningen og den siste timen som blir brukt til å studere og mestre koreografiene slik at vi kan bygge et grunnlag for en Halau, hula skole. Velger man å danse hula over tid blir dansen og alt tilhørende som en selvutviklings praksis.